Sofia Hedia (Feat. Marianne Lewandowski)

Details
Date:

marts 22

Time:

20:00

Website:
Event Website
Venue

Fikumdik Kaffe

Trindsøvej 4

Aarhus, Denmark, 8000

Pris 150,-
Døre kl. 19.00
Koncert kl. 20.00

Sofia Hedia er nyt bekendtskab her i garagen, og vi er ret imponerede faktisk. I kan godt glæde jer 🙂

Med sig på scenen har hun Marianne Lewandowski på percussion og kor​

Sofia skriver kompromisløse danske sange, med let hånd om alt det svære. Lige nu er hun i studiet med sit 3. album, hvorfra singlen “Vi Er Større”, udkom 22. september. Det bliver startskuddet til en ny æra for kunstneren, hvor hendes ærlige, varme pop får endnu større armbevægelser.

Sofia har en evne til at sætte ord og toner på både hjerteskærende sorg og sprudlende livsglæde. Hendes musikalske univers skaber en verden omkring lytteren, hvor der er plads til hele livet.

Hun udgav i 2019 det meget roste album Drømmespind, hvorfra singlen “Spøgelser” roterede på P4. I ’21 kom den første single i en række nye udspil – blandt andet den gribende sang til hendes datter, som også blev spillet på P4. Se “Stenbrud” live med hendes band her: https://youtu.be/reDU8p27cws

Udover at være sangskriver og artist, er Sofia også en efterspurgt musiker og performer på den danske musikscene, hvor hun spiller med artister som Barbara Moleko, Ida Nielsen, Søren Huss, Naja Rosa, etc. Sofia har i 2022 også medvirket som solist/musiker/ skuespiller i Cederholm/Bjerkøs CV Jørgensen teaterkoncert på Aveny T, og i Peter Sommers teaterkoncert “I morgen er alt muligt”.

De her fine roser har anmelderne givet Sofia, og vi er enige!

Politiken om “Drømmespind” ”Hedia’s styrke er hendes ekspressive stemme. Den har spor af intimitet fra Marie Key og af klarheden hos Lis Sørensen, mens den i hvirvlende opbygninger søger imod sit eget følelsesmættede udtryk.
“Drømmespind” var månedens album i Elle som kvitterede med 4 stjerner, Femina gav den 5 stjerner og skrev: ”Sangene er poetiske, vemodige og alligevel på deres helt egen måde lægende”.
Undertoner Live fra Gimle: ”Hendes krystalklare vokal leverede smukke melodier, der nådesløst borede sig dybt ind i én
med gribende dansk lyrik, der frembragte en nærmest religiøs følelse af nærvær.”